E-mail

Mailboxen aanmaken

Om mailboxen te beheren, klik je in het menubalk op de knop met opschrift 'Website,' klik vervolgens in het actiescherm op het tabblad 'E-mail.'

Wanneer je e-mail is gekoppeld aan de hosting, tref je onder het tabblad 'Mailboxen' een overzicht van reeds aangemaakte mailboxen. Onder het kopje 'Limiet' wordt de maximaal toegestane grootte van de bijbehorende mailbox getoond. Onder het kopje ‘Gebruik’ wordt de huidige gebruikte schijfruimte van de bijbehorende mailbox getoond.
Standaard tref je in het overzicht de mailbox postmaster@uwdomeinnaam.nl. Deze mailbox kan niet worden verwijderd.

Om een bestaande mailbox te bewerken klik je op het icoon  of op de titel van de betreffende mailbox. Je kunt een mailbox verwijderen door op het icoon  te klikken. Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je de mailbox definitief wilt verwijderen.

Verwijderen van een mailbox

Wanneer een mailbox verwijderd wordt, worden tevens alle bijbehorende e-mails verwijderd. Het verwijderen van een mailbox kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Je kunt een nieuwe mailbox aanmaken door op de groene knop met opschrift ‘+ Mailbox’ te klikken.

In het scherm dat nu geopend wordt kun je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven voor de te creëren mailbox op je domein.

Bij ‘Gebruiker’ geef je slechts de gebruikersnaam op, dus alles wat voor ‘@’ dient te worden weergegeven. Bij ‘Wachtwoord’ geef je een moeilijk te raden wachtwoord op.

Minimale eisen voor een wachtwoord

Het wachtwoord dient aan de volgende eisen te voldoen:

• minimaal 8 tekens
    • minimaal één hoofdletter
    • minimaal één kleine letter
    • minimaal één cijfer
    • minimaal één leesteken

Verder dient het wachtwoord bij voorkeur zo lang mogelijk te zijn. Op deze manier wordt voorkomen dat wachtwoorden eenvoudig geraden of gehackt wordt en dus dat er misbruik gemaakt wordt van je e-mailadres.