Google account

Het is het beste om één algemeen Google Account aan te maken waar alle diensten van Google aan gekoppeld worden. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld Google Analytics, Webmastercentral en AdWords optimaal met elkaar samenwerken. Maar ook eventuele integratie van YouTube en Google Calendar of Docs met de website kan via ditzelfde account geregeld worden.

Eén Google account per e-mailadres

Een Google Account wordt gekoppeld aan een e-mailadres. Aan elk e-mailadres kan één Google Account gekoppeld worden. Het is niet noodzakelijk om hiervoor een Gmail adres aan te maken. Dit is zelfs af te raden omdat Google belangrijke meldingen verstuurd naar het gekoppelde e-mailadres. Het beste kan een algemeen e-mailadres worden gebruikt, zoals info@bedrijf.nl of webmaster@bedrijf.nl, zodat deze niet afhankelijk is van één medewerker.

Optie A: een nieuw account aanmaken
Doorloop de volgende stappen om een account aan te maken:

  1. Ga naar de registratiepagina van Google.
  2. Vul het e-mailadres, de naam en geboortedatum in.
  3. Er wordt door Google een e-mail ter verificatie van het e-mailadres verstuurd.
  4. Klik op de link in de e-mail van Google.


Optie B: een bestaand account gebruiken
Als er al een Google Account is kan deze eventueel gebruikt worden. Het is wel aan te raden te controleren welke diensten van Google al aan het account gekoppeld zijn. Diensten zoals Analytics kunnen voor meerdere websites gebruikt worden, maar bijvoorbeeld voor YouTube kan maar één kanaal per Google Account worden aangemaakt. Denk er ook aan dat het account bij voorkeur niet gekoppeld moet zijn aan het e-mailadres van een medewerker, maar aan een algemeen account.