Een gebruiker toevoegen en een rol koppelen

Klik in de menubalk op ‘Gebruikers’ om de gebruikers beheeromgeving weer te geven. Hier kun je alle gebruikers aanmaken en beheren. Aan elke gebruiker wordt een rol en daarmee de bijbehorende bevoegdheden gekoppeld.

Je kunt een nieuwe gebruiker aanmaken door op de groene knop met opschrift ‘+ Gebruiker’ te klikken.

In het scherm dat nu geopend wordt kun je de gegevens invoeren voor de te creëren gebruiker. Naast ‘Naam’ geef je de naam van de persoon op. Wanneer van toepassing zal deze naam weergegeven worden op de website wanneer de gebruiker ingelogd is.

Naast ‘E-mail’ geeft je het e-mailadres van de betreffende gebruiker op.

Wanneer je meerdere websites in beheer hebt kies je in het dropdownmenu naast ‘Site’ de website waarvoor je rechten aan de betreffende gebruiker wilt toewijzen.
In het dropdownmenu naast ‘Rol’ kies je de rol die je wilt koppelen aan de betreffende gebruiker. Standaard zijn de rollen ‘SiteUser’, ‘SiteEditor’, ‘SiteAdmin’ en ‘SuperUser’ beschikbaar. Onder het tabblad ‘Rol’ kun je echter zelf meerdere rollen aanmaken.

Naast ‘Inlognaam’ geef je de naam op waarmee de gebruiker inlogt. Naast ‘Wachtwoord’ geef je het bijbehorende wachtwoord op.

Wijzigingen opslaan
Nadat je een wijziging in de inhoud van een gebruiker heeft doorgevoerd, klik je rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Je keert daarna weer terug naar het gebruikersoverzicht. Wil je na het opslaan in het gebruikerbewerkingsscherm blijven, dan klik je op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.

Geen ondersteuning

In je beheeromgeving wordt de mogelijkheid geboden om gebruikers en rollen aan te maken. Op basis van de rol kan kan een gebruikers extra rechten op een website worden toegekend. Ondersteuning voor het inrichten en eventueel beveiligen van je website op basis van gebruikers en rollen valt niet onder support. Lees hier wat wel onder support valt: https://help.addsite.nl/support-abonnement