In AddSite is elke pagina opgebouwd uit inhoudsblokken. De blokken fungeren als bouwstenen voor de inhoud van de pagina’s. Elk inhoudsblok bevat tenminste de eigenschappen kop (titel), type en sectie. Middels het toevoegen van een blok kun je de inhoud aan de pagina toevoegen.

Tekstblok toevoegen

Klik aan de rechterkant in het actiescherm op de groene knop met opschrift ‘+ Blok’ om een nieuwe inhoudsblok aan de pagina toe te voegen.

Hierna opent het scherm ‘Blok toevoegen.'

Afbeelding: het scherm ‘Blok toevoegen’

Klik tot slot op de groene knop met opschrift ‘Toevoegen’ om het nieuwe blok aan te maken.

Je bevindt je nu in de omgeving waarin je de inhoud van het zojuist aangemaakte blok kunt beheren.

Toelichting

Wat betekenen de termen nou eigenlijk?

• Kop

Hier vul je de titel van de te creëren sectie op de pagina in. Deze wordt als titel boven het blok op de pagina weergegeven.

• Type

Hier kies je het type inhoud dat weergegeven dient te worden in het te creëren blok. Standaard worden in het dropdownmenu de onderstaande opties getoond. Afhankelijk van welke modules je hebt afgenomen kunnen er meer opties getoond worden.

• Tekst
      Kies hiervoor wanneer je in het te creëren blok slechts tekst wilt toevoegen.
    • Nieuws
      Kies hiervoor wanneer het blok één of meerdere nieuwsberichten dient te bevatten. Voor een stap-voor-stap uitleg van de nieuwsmodule ga je naar de gedetailleerde handleiding voor het gebruik van de nieuwsmodule.
    • Formulier
      Kies hiervoor wanneer het blok een formulier, zoals bijvoorbeeld een contactformulier, dient te bevatten.
    • Foutpagina
      Wordt aangevuld
    • Zoeken
      Kies hiervoor wanneer het te creëren blok zoekresultaten dient te bevatten.
  • Actie

Afhankelijk van welk type blok je in de voorgaande stap gekozen hebt, is het dropdownmenu ‘Actie’ wel of niet zichtbaar. Hiermee kun je aangeven welk onderdeel van de gekozen module in het nieuwe blok getoond moet worden.

Voorbeeld: je kiest als type voor de optie ‘Nieuws’. Je kunt vervolgens in het dropdownmenu onder ‘Actie’ kiezen voor bijvoorbeeld ‘Nieuwe berichten’, maar wanneer het blok als archief moet functioneren, kun je als actie kiezen voor ‘Oude berichten.’

• Sectie

Standaard wordt het nieuwe blok toegevoegd aan het inhoudsectie op de pagina waarop je een nieuw blok aanmaakt. Het is ook mogelijk om het nieuwe blok in een ander deel van de pagina weer te geven, bijvoorbeeld in de header of in de footer.

Klik tot slot op de groene knop met opschrift ‘Toevoegen’ om het nieuwe blok aan te maken.

Je bevindt je nu in de omgeving waarin je de inhoud van het zojuist aangemaakte blok kunt beheren.