Website Beheer

De teksteditor

Invoerveld van de teksteditor vergroten

Je kunt eenvoudig het invoerveld van de teksteditor vergroten door te klikken en de muisknop ingedruk te houden op het icoon  rechts onder het invoerveld. Vervolgens sleep je met je muis naar beneden om het veld te vergroten.

Geselecteerde inhoud knippen (Ctrl/Cmd+x).
Geselecteerde inhoud kopiëren (Ctrl/Cmd+c).
Gekopieerde inhoud plakken (Ctrl/Cmd+v). De opmaak van de gekopieerde inhoud blijft behouden.
Gekopieerde inhoud plakken. De opmaak van de gekopieerde inhoud wordt gewist.
Gekopieerde inhoud plakken. De opmaak zoals in Word toegepast op de inhoud blijft behouden.
Vorige actie ongedaan maken (Ctrl/Cmd+z).
Actie ongedaan maken annuleren.

Bekijk en/of bewerk de bron van de inhoud.
Wis huidige inhoud en begin opnieuw.
Bekijk een voorbeeld van de inhoud in je browser.
Kies een bestaande sjabloon voor de indeling van de inhoud.

Toelichting

Wat betekenen de termen nou eigenlijk?

• Opmaak

In het tabblad ‘Opmaak’ kun je een sjabloon voor de weergave van het betreffende blok kiezen. Je kunt kiezen uit een aantal vooraf voor je website ontwikkelde sjablonen. Sjablonen hebben invloed op de indeling en weergave van de ingevoerde inhoud.

• Instellingen

In het tabblad ‘Instellingen’ geef je aan of betreffend blok getoond dient te worden op de pagina, op welke pagina’s het blok getoond dient te worden en met welke frequentie het blok ververst dient worden.

• Media

Media toevoegen aan een blok gaat op dezelfde manier in het werk als het toevoegen van media aan een pagina. Lees hiervoor het uitgebreide stappenplan om media toe te voegen aan het inhoudsblok.

• Wijzigingen opslaan

Nadat je een wijziging in de inhoud van een blok hebt doorgevoerd, klik je rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Je keert daarna weer terug naar het blokoverzicht in het tabblad ‘Pagina’. Wil je na het opslaan in het blokbewerkingsscherm blijven, dan klik je op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.