Er zijn twee mogelijkheden om media te koppelen aan een pagina of blok.

De eerste mogelijkheid is het koppelen van een mediabestand welke je eerder hebt geüpload. Hiervoor klik je op de knop 'Bestaande selecteren.'

Hierna opent het mediaselectie-scherm.

Selecteer vervolgens één of meerdere mediabestand(en) door deze afzonderlijk aan te klikken. Klik vervolgens op de grijze knop met opschrift 'Toevoegen geselecteerde media.'

Vervolgens wordt een bevestiging getoond van het succesvol toevoegen van de media aan de pagina of het blok.

Klik op de knop met opschrift ‘Ok’ om verder te gaan. Vervolgens bevindt je je weer in het mediaselectie-scherm. Klik rechtsboven in de donkerblauwe titelbalk op het kruisje of klik rechtsonder op de knop met opschrift ‘Sluit venster’ om het mediaselectie-scherm af te sluiten.

Meerdere bestanden koppelen of verwijderen

Je kunt in het mediaselectie-scherm meerdere bestanden tegelijk loskoppelen of verwijderen door na het selecteren van een mediabestand één of meerdere bestanden te selecteren alvorens je op de knop met opschrift ‘Loskoppelen’ of ‘Verwijderen’ klikt. Daarnaast kun je meerdere bestanden selecteren door je linkermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens een selectievak om de gewenste bestanden te slepen.

Optie 2

De tweede mogelijkheid biedt de mogelijkheid om een mediabestand van je harde schijf te uploaden.

Klik hiervoor op de donkergrijze knop met opschrift 'Nieuwe uploaden.'

Vervolgens wordt er een scherm geopend met een overzicht van de locaties en bestanden op je harde schijf. Navigeer naar de juiste locatie op je harde schijf. Selecteer één of meerdere mediabestand(en) en klik vervolgens op ‘Openen.'

Het media-uploadscherm wordt nu geopend.

Afbeelding: voorbeeld van het media-uploadscherm.

Klik vervolgens op de knop met opschrift 'Start Uploaden.' Nadat alle bestanden zijn geüpload, sluit je het media-uploadscherm en bevindt je je weer in het tabblad 'Media.' De geüploade bestanden zijn nu gekoppeld aan de pagina of het blok.

Meerdere bestanden koppelen of verwijderen

Je kunt in het mediaselectie-scherm meerdere bestanden tegelijk loskoppelen of verwijderen door na het selecteren van een mediabestand één of meerdere bestanden te selecteren alvorens je op de knop met opschrift ‘Loskoppelen’ of ‘Verwijderen’ klikt. Daarnaast kun je meerdere bestanden selecteren door je linkermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens een selectievak om de gewenste bestanden te slepen.