Media loskoppelen of verwijderen

Wil je media loskoppelen van een blok of helemaal verwijderen uit de beheeromgeving? Lees hieronder hoe je dat het beste kunt doen.

Wanneer een mediabestand niet meer getoond dient te worden in een pagina of blok, navigeer je naar het tabblad ‘Media’ in de betreffende pagina of het blok. Vervolgens selecteer je één of meerdere mediabestand(en) en klikt u op de grijze knop met opschrift ‘Loskoppelen’.

Het mediabestand wordt vervolgens niet meer getoond in de pagina of het blok, maar blijft wel bewaard in de mediabibliotheek. Wanneer je besluit een mediabestand te willen verwijderen, navigeer je naar het tabblad ‘Media’ van een willekeurige pagina of willekeurig blok. Selecteer één of meerdere mediabestand(en) en klik vervolgens op de rode knop met opschrift ‘Verwijderen’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je het mediabestand definitief wilt verwijderen.

Klik op de knop met opschrift ‘Ja wis het mediabestand’ om het bestand definitief te verwijderen, of klik op de knop met opschrift ‘Nee niet wissen’ om het mediabestand niet te verwijderen. Je bevindt je vervolgens weer in het tabblad ‘Media’.

Wissen media

Het verwijderen van een mediabestand kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Meerdere bestanden koppelen of verwijderen

Je kunt in het mediaselectie-scherm meerdere bestanden tegelijk loskoppelen of verwijderen door na het selecteren van een mediabestand één of meerdere bestanden te selecteren voordat je op de knop met opschrift ‘Loskoppelen’ of ‘Verwijderen’ klikt. Ook kun je meerdere bestanden selecteren door je linkermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens een selectievak om de gewenste bestanden te slepen.