Een nieuwe pagina toevoegen

Dit is wellicht de omgeving waar je het grootste deel van de tijd zult doorbrengen. Het paginascherm biedt de mogelijkheid om nieuwe pagina’s toe te voegen en bestaande pagina’s te wijzigen of verwijderen.

Een nieuwe pagina toevoegen

Om een nieuwe pagina toe te voegen klik je linksonder in het paginascherm op de groene knop met opschrift '+ Pagina toevoegen.'

Hierna opent het scherm 'Pagina toevoegen.'

Afbeelding: Het scherm ‘Pagina toevoegen.'

Je bevindt je nu weer in het paginascherm. In het actiescherm aan de rechterkant kun je de zojuist aangemaakte pagina gaan bewerken en van inhoud voorzien!

Toelichting

Wat betekenen de termen nou eigenlijk?

• Titel

Vul hier de titel voor de nieuwe pagina in. De titel die hier wordt ingevuld, tenzij anders aangegeven, wordt ook weergegeven in de navigatie op de website.

• Type

Standaard wordt in het dropdownmenu onder ‘Type’ de opties ‘Internetpagina’ en ‘Nieuwspagina’ getoond. Wanneer je één of meerdere modules hebt afgenomen, worden deze ook in dit dropdownmenu getoond. Kies in dit geval voor ‘Internetpagina’.

• Onder

Hiermee geef je aan of de te creëren pagina een hoofdpagina of subpagina is. Wanneer het een hoofdpagina betreft, kies je in het dropdownmenu voor ‘Home’. De pagina zal dan tevens in de hoofdnavigatie van de website worden opgenomen.
    Wanneer het een subpagina betreft, dan kies je in het dropdownmenu voor de hoofdpagina waar de nieuwe pagina onder dient te vallen.

• Voor

Wanneer de nieuw te creëren pagina als laatste in de (sub)navigatie weergegeven dient te worden, dan kies je in het dropdownmenu voor : "als laatste." Wanneer de pagina echter op een andere positie in de navigatie weergegeven dient te worden, kies je voor één van de pagina’s in het dropdownmenu. De nieuwe pagina wordt in de navigatie vóór de gekozen pagina weergegeven.

• Kopie van

Wanneer je de indeling, inhoud en instellingen (grotendeels) wilt overnemen van een reeds bestaande pagina, kies dan in het dropdownmenu voor de betreffende pagina. Wanneer je de nieuwe pagina volledig opnieuw wilt opmaken, dan kies je in het dropdownmenu voor ‘(geen)’.
    Klik tot slot op de groene knop met opschrift ‘Toevoegen’ om de nieuwe pagina aan te maken.