Optimalisatie

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is de Gouden Gids van Google.

Google Mijn Bedrijf wordt gebruikt wanneer iemand in Google Maps een niet-geografische zoekterm (restaurant, kapper..) gebruikt of bij het zoeken in de algemene zoekmachine van Google juist een plaatsnaam opneemt (restaurant Leeuwarden, kapper Groningen..) Vooral de vermeldingen van Google Mijn Bedrijf in de reguliere zoekresultaten van Google zijn interessant. Omdat de vermelding wordt voorzien van je adres en de locatie op een klein kaartje valt deze extra op en zullen er eerder mensen doorklikken naar je website.

Nederlandstalige aanmeldingspagina van Google Mijn Bedrijf
Nederlandstalige gebruikershandleiding van Google Mijn Bedrijf
Nederlandstalige helppagina's van Google Mijn Bedrijf

Hoe gebruik ik Google Mijn Bedrijf?

1. Zorg dat je een Google Account hebt.
  2. Ga naar de aanmeldingspagina van Google Mijn Bedrijf.
  3. Login met je Google Account.
  4. Zoek op basis van het telefoonnummer van je bedrijf of het al vermeld wordt in Google Mijn Bedrijf.

5. Klik onderaan op 'Je bedrijf toevoegen' om je onderneming toe te voegen.
  6. In het scherm 'Je bedrijf toevoegen' vul je bedrijfsgegevens in. Klik vervolgens op de blauwe knop met opschrift 'Doorgaan.'

7. In het scherm 'Je bedrijf bevestigen' schakel je het vinkje voor 'Ik ben bevoegd om dit bedrijf te beheren en ga akkoord met de Servicevoorwaarden' en klikt u op de blauwe knop met opschrift 'Doorgaan.'
  8. In het volgende scherm kies je één van de beschikbare verificatiemethodes. De beschikbare methodes zijn afhankelijk van het type bedrijf dat je opgegeven heeft.
  9. Afhankelijk van de gekozen verificatiemethode ontvang je een code (via de post of telefonisch). Log indien nodig opnieuw in op Google Mijn Bedrijf en vul de code in.
  10. Je vermelding is nu gevalideerd. Je kunt altijd terugkeren naar Google Mijn Bedrijf om deze bij te werken.