Optimaliseer uw website of -shop

Verdiep u in de wensen en beweegredenen van uw doelgroep. Optimaliseer de ervaring voor uw bezoekers. Daarmee creëert u meer kansen om uw verhaal te vertellen of de bezoeker te overtuigen.

Google Webmasters

Met Google Webmasters krijgt u inzicht in de beoordeling van uw website door Google.

Anders dan bij Google Analytics ziet u niet alleen hoeveel mensen uw website daadwerkelijk bezócht hebben, maar ook hoeveel mensen uw website tussen de resultaten hebben zien staan, maar niet bezochten. Andere rapportages laten u zien welke woorden Google vindt op uw website en welke andere websites naar u verwijzen en met welke omschrijving. Allemaal nuttige informatie om de inhoud ván en links náár uw website te optimaliseren.

Hoe gebruik ik Google Webmasters?

Om voor uw website gebruik te maken van Google Webmasters moet u zich hiervoor aanmelden en verifiëren dat u eigenaar bent van de betreffende website.

1. Zorg dat u een Google Account heeft.
  2. Ga naar de aanmeldingspagina van Google Webmasters.
  3. Klik op de blauwe knop met opschrift 'Inloggen bij Search Console' en log in met uw Google Account.

4. Vul in het invoerveld uw hoofddomein zonder 'http://' in en klik vervolgens op de rode knop met opschrift 'Property toevoegen'.

5. Selecteer in het volgende scherm het tabblad 'Alternatieve methoden' en selecteer de optie 'Google Analytics'.  Klik vervolgens op de rode knop met opschrift 'Verifiëren'.

6. Lukt dit niet, kies dan de optie 'HTML-tag' en kopieer het gedeelte na 'content="'.

7. Open een nieuwe tab of venster en log in in AddSite.
  8. Ga naar Website > Website > Instellingen.
  9. Plak de gekopieerde code in het veld naast 'Verificatie via META' onder het kopje 'Google' en bewaar de instellingen.
  10. Ga terug naar de tab of het venster van Google Webmasters.
  11. Druk nu op de rode knop met opschrift 'Verifiëren'.
  12. Ga nu verder naar Sitemap verzenden.

Sitemap verzenden

Google Analytics is verreweg de beste manier om te meten wat er op uw website gebeurd. En het is nog gratis ook.

1. Door een zogenaamde sitemap te verzenden naar Google kan uw website sneller en beter worden geïndexeerd.

2. Kies vanuit het dashboard van Google Webmastes in het menu voor Crawlen > Sitemaps, en klik vervolgens op de rode knop met opschrift 'Sitemap toevoegen/testen'.

3. Vul sitemap.xml in en druk op de blauwe knop met opschrift 'Sitemap verzenden'.

4. Bezoek dezelfde pagina later opnieuw voor de status van de verwerking van de sitemap.
  5. Ga nu verder naar Verbinden met Google Analytics.

Verbinden met Google Analytics

1. Door Google Webmasters en Google Analytics met elkaar te verbinden kunt u vanuit Google Analytics de meest relevante informatie van Webmasters inzien.

2. Ga naar het dashboard van Google Webmasters.
  3. Selecteer in het overzicht de website die je wilt koppelen.
  4. Open de instellingen via het tandwieltje rechtsboven en klik op Google Analytics-Property.
  5. Kies op de volgende pagina de juiste Google Analytics property en druk op Opslaan.

6. Kies op de volgende pagina de juiste Google Analytics property en klik op de witte knop met opschrift 'Opslaan'.