Een nieuwe coupon toevoegen

Om een nieuwe coupon toe te voegen klikt u op de oranje knop met opschrift ‘+ Coupon’.

In het scherm dat nu geopend wordt kunt de u de gegevens invoeren voor de te creëren coupon. Hier geeft u naam, couponcode, soort en hoogte van de korting en de start- en einddatum van de coupon op.

Coupon
Allereerst geeft u een duidelijke naam en eventueel een omschrijving van de coupon op. Zowel de naam als de omschrijving worden alleen in de beheeromgeving getoond.
Naast ‘Coupon code’ geeft u de couponcode op. De couponcode kan bestaan uit (een combinatie van) letters, cijfers en leestekens. De couponcode verstrekt u aan uw doelgroep.
In het dropdownmenu naast ‘Coupon geldig voor’ kiest u of de couponcode geldig is voor het volledige assortiment in uw webshop, of voor slechts een gedeelte ervan.
Naast ‘Maximaal aantal inwisselbaar’ geeft u aan hoe vaak de creëren couponcode maximaal ingewisseld kan worden in uw webshop. Wanneer een gebruiker de couponcode opgeeft nadat het maximaal aantal inwisselbare couponcodes bereikt is, wordt er in een melding getoond dat de code niet meer geldig is.

Afbeelding 1: de couponcode is ongeldig

Korting
Onder het kopje ‘Korting’ kiest u in het dropdownmenu naast ‘Soort korting’ of de korting van de coupon een vast bedrag, een percentage of een gratis verzending betreft.

Wanneer u in het dropdownmenu kiest voor ‘Vast bedrag’, vult u naast ’Bedrag’ de hoogte van de korting in euro’s in en laat u het veld naast ‘Percentage’ leeg.

Wanneer u in het dropdownmenu kiest voor ‘Percentage’ vult u naast ‘Percentage’ de hoogte van de korting in procenten op en laat u het veld naast ‘Bedrag’ leeg.

Wanneer u in het dropdownmenu kiest voor ‘Gratis verzendkosten’ laat u de velden naast ‘Bedrag’ en 'Percentage' leeg.

Naast ‘Minimum bedrag’ geeft u de hoogte van het minimale bestedingsbedrag in euro’s op waarop de opgegeven korting van toepassing is.

Start- en einddatum
Onder kopje ‘Start- en einddatum’ kiest u naast ‘Van datum’ de eerste dag waarop de te creëren coupon geldig is, naast ‘Tot en met datum’ kiest u de laatste dag waarop de coupon geldig is.

Nadat u een wijziging in de inhoud van een coupon heeft doorgevoerd, klikt u rechtsonder op de oranje knop met opschrift ‘Toevoegen’ om de wijzigingen op te slaan.

Coupons beheren

Om een bestaande coupon te bewerken klikt u op het icoon  of op de naam van de betreffende coupon. U kunt een coupon verwijderen door op het icoon  te klikken. Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of u de coupon definitief wilt verwijderen.

Verwijderen van coupons

Het verwijderen van een coupon kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

U kun meerdere coupons tegelijk verwijderen door de vinkjes voor de betreffende coupon te selecteren en vervolgens op de oranje knop met opschrift ‘wissen geselecteerde’ te klikken.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of u de coupons definitief wilt verwijderen.