Een nieuw automatisch antwoord toevoegen

Klik in de menubalk aan de bovenkant van de beheeromgeving op de knop met opschrift ‘Automatische gebeurtenissen’ om automatische gebeurtenissen te beheren. In het actiescherm tref je nu een aantal tabbladen waaronder alle acties voor automatische gebeurtenissen zijn geordend.

Onder het tabblad ‘Automatische antwoorden’ tref je een overzicht van reeds aangemaakte automatische antwoorden.

Om een nieuw automatisch antwoord toe te voegen klik je onder het automatisch-antwoord-overzicht op de groene knop met opschrift ‘Nieuw automatisch antwoord’.

Het automatisch-antwoord-toevoegingsscherm wordt nu geopend. Geef hier de relevante gegevens voor het te creëren automatische antwoord op.

In het dropdownmenu naast ‘* Gebeurtenis’ kies je de gebeurtenis waarvoor je een automatisch antwoord wilt instellen.

Een eigen automatische antwoord

Neem contact op met de leverancier wanneer je gewenste automatische antwoord niet voorkomt in het dropdownmenu naast ‘* Gebeurtenis.’ In overleg wordt een prijs vastgesteld voor de ontwikkeling van de door je gewenste automatische gebeurtenis.

Naast ‘* Pagina’ kies je welke pagina verstuurd dient worden wanneer de hiervoor gekozen gebeurtenis zich voordoet. Na het selecteren van één van de pagina’s wordt in het voorbeeldveld onderaan de pagina een voorbeeld van betreffende pagina getoond.

Pagina's van het type 'Nieuwsbrief'

In het dropdownmenu naast ‘* Pagina’ worden alle pagina’s uit de beheeromgeving van je website getoond van het type ‘Nieuwsbrief’.

Om het gekozen automatische antwoord direct te versturen zodra de gekozen gebeurtenis zich voordoet, deselecteer je het vinkje naast ‘Versturen na’. Wanneer je een vertraging wilt instellen voor het versturen van het automatische antwoord nadat de gekozen gebeurtenis zich voorgedaan heeft, selecteer je het vinkje naast ‘Versturen na’, vul vervolgens naast ‘Na:’ een hoeveelheid in en kies in het dropdownmenu naast het ingevulde veld een tijdseenheid.

Onder het kopje ‘E-mail’ vul je naast ‘* Naam afzender’ je naam of naam van bedrijf in. De opgegeven naam wordt in het e-mailprogramma van de ontvanger in het ‘Van’-veld getoond.
Naast ‘* E-mailadres afzender’ vul je je e-mailadres of e-mailadres van het bedrijf in. Het opgegeven e-mailadres wordt in het e-mailprogramma van de ontvanger in het ‘Van’-veld getoond.

Naast ‘* Onderwerp’ vul je het onderwerp van de mailing in. Het opgegeven onderwerp wordt in het e-mailprogramma van de ontvanger in het onderwerpveld getoond.
Om de statistieken van het automatische antwoord te volgen selecteer je het vinkje naast ‘Houd statistieken bij’.

Onder het kopje ‘Voorwaarden’ selecteer je het vinkje voor de lijst(en) waarvoor je wilt dat de te creëren gebeurtenis optreedt. Wanneer je geen enkele lijst selecteert, wordt de gebeurtenis gekoppeld aan alle bestaande lijsten.

Klik op de blauwe knop met opschrift ‘Bewaren’ om het automatische antwoord op te slaan.