Inhoud producten bewerken

Om de inhoud van een product te bewerken klikt u in het aciescherm klikt u op het icoon  of op de naam van het betreffende product. In het actiescherm treft u nu een aantal tabbladen waaronder alle bewerkingsacties voor het product zijn geordend.

Teksten
Onder het tabblad ‘Teksten’ vult u de kop en eventuele introtekst in. In de teksteditor geeft u de inhoudelijke informatie over het product op.
Onder het kopje ‘Fabikant/Merk’ kiest u in het dropdownmenu naast ‘Fabrikant’ de relevante optie. Om een fabrikant of merk aan te maken gaat u naar de instellingen van de webshop.
Wanneer u onder het tabblad ‘Instellingen’ van het product gekozen hebt voor één van de beschikbare variatieformulieren, treft u hier het kopje ‘Product Opties’. Kies in het dropdownmenu voor de relevante variatie. Om een variatie aan te maken gaat u naar het tabblad ‘Variaties’.
Onder het kopje ‘Prijs en Gewicht’ geeft u de prijs, de eventuele vanaf-prijs, de btw-groep en het gewicht van het product op.
Onder het kopje ‘SKU’ geeft u de eventuele unieke code op behorend bij het product.
Wanneer u onder het tabblad ‘Instellingen’ van het product gekozen hebt voor één van de beschikbare eigenschapformulieren, treft u hier het kopje ‘Product Eigenschappen’. Hier geeft u alle relevante eigenschappen van het product op.

Nadat u alle informatie ingevoerd heeft, klikt u rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Wilt u na het opslaan in het bewerkingsscherm blijven, dan klikt u op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.

Variaties

Wanneer u onder het tabblad ‘Instellingen’ gekozen heeft voor één van de beschikbare variatieformulieren, kunt onder het tabblad ‘Variaties’ variaties van hetzelfde product opgeven.
Voorbeeld: u verkoopt truien in webshop in twee verschillende maten: medium en large. Onder het tabblad ‘Teksten’ heeft u onder het kopje ‘Product Opties’ gekozen voor maat medium. Onder het tabblad ‘Variaties’ kunt u nu de variant large aanmaken. Klik op de groene knop met opschrift ‘+ Product variatie’.

In het actiescherm wordt nu de pagina ‘Product Opties’ geopend. Op de pagina wordt de inhoud van het geselecteerde variatieformulier getoond. Voer alle relevante informatie voor de variatie van het product op deze pagina in.

Nadat u alle informatie ingevoerd heeft, klikt u rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Wilt u na het opslaan in het bewerkingsscherm blijven, dan klikt u op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.

Eigenschappen
Wanneer u onder het tabblad ‘Instellingen’ gekozen heeft voor één van de beschikbare eigenschapformulieren, kunt onder het tabblad ‘Eigenschappen’ de eigenschappen van het product opgeven.

Nadat u alle informatie ingevoerd heeft, klikt u rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Wilt u na het opslaan in het bewerkingsscherm blijven, dan klikt u op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.

Instellingen
Onder het tabblad ‘Instellingen’ geeft u aan of het product getoond dient te worden in de webshop en of er verzendkosten worden berekend voor het versturen ervan.
Indien van toepassing kiest u onder het kopje ‘Product Variaties’ in het dropdownmenu naast ‘Variaties formulier’ het juiste variatieformulier.
Indien van toepassing kiest u onder het kopje ‘Eigenschappen’ in het dropdownmenu naast ‘Eigenschappen formulier’ het juiste eigenschapformulier.

Voorraad
Onder het tabblad ‘Voorraad’ kunt u mutaties aan de voorraad van het betreffende product doorvoeren. Indien van toepassing kiest u in het dropdownmenu naast ‘Variatie’ de juiste variatie. Naast ‘Aantal’ voert u het aantal van de mutatie in. In het dropdownmenu naast ‘Mutatie’ kiest u het type mutatie en tot slot kunt u naast ‘Opmerking’ extra informatie over de mutatie toevoegen.

Nadat u een wijziging heeft doorgevoerd, klikt u rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan.

Verwant
Onder het tabblad ‘Verwant’ koppelt u het product aan andere producten uit de webshop die nauw verbonden zijn.
Voorbeeld: U verkoopt koffiemokken in uw webshop. Daarnaast verkoopt u lepeltjes in uw webshop. U kunt in het tabblad ‘Verwant’ producten aan elkaar koppelen.

Verwante artikelen

Middels verwante artikelen kan bijvoorbeeld een overzicht met accessoires bij een artikel in uw webshop getoond worden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het ontwerp van uw webshop. Heeft u specifieke wensen? Neem dan contact op met uw leverancier.

Om een bestaand product uit uw webshop te koppelen aan het product dat u aan het bewerken bent, geeft u rechtsboven in het actiescherm naast 'Zoeken op id of naam product' allereerst de naam of het id van het te koppelen product op, waarna u op de knop met opschrift ‘zoeken’ klikt.

Vervolgens wordt onder het kopje ‘Gevonden prodcuten’ een overzicht getoond met alle producten die aan uw zoekopdracht voldoen.
Schakel het vinkje links naast de namen van de producten in die u wilt koppelen en klik vervolgens op de grijze knop met opschrift ‘koppelen aan product’.

Media
Onder het tabblad ‘Media’ kunt u een afbeelding aan het product koppelen. Voor meer informatie over het koppelen en beheren van mediabestanden gaat u naar de handleiding Media.