Velden toevoegen aan een formulier

Klik in het formulierenoverzicht op de naam van een aangemaakt formulier om er velden aan toe te voegen. Je belandt nu in het tabblad ‘Velden’. Klik op de groene knop met opschrift ‘+ Veld’ om een veld aan het formulier toe te voegen.

Je belandt nu in het veldbewerkingsscherm.

Allereerst geef je een duidelijke naam en eventueel een omschrijving van het veld op. Zowel de naam als de omschrijving worden in het uiteindelijke formulier getoond.
Onder het kopje ‘Type’ geef je welk type veld het betreft en alle bijbehorende instellingen op.
Onder het kopje ‘Validatie’ geef je op of het een verplicht veld betreft en zo ja, welke controle op het veld uitgevoerd dient te worden en tot slot welke melding weergegeven dient te worden wanneer niet wordt voldaan aan de eisen die voor dit veld gesteld zijn.

Nadat je de instellingen voor een veld hebt doorgevoerd, klik je rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Je keert daarna weer terug naar het veldenoverzicht van het formulier. Wil je na het opslaan in het veldbewerkingsscherm blijven, dan klik je op de groene knop met opschrift ‘Bewaren en doorgaan’.

Om een formulier aan te maken, klik je in het veldenoverzicht op de groene knop met opschrift ‘+ Formulier aanmaken’.

Om een aangemaakt formulier te testen, klik je in het veldenoverzicht van betreffend formulier op de groene knop met opschrift ‘+ Formulier bekijken’.

Formulier overschrijven

Wanneer je wijzigingen doorvoert in een bestaand formulier, dien je vervolgens in het veldenoverzicht van betreffend formulier op de groene knop met opschrift ‘+ Formulier overschrijven’ te klikken om de wijzigingen door te voeren in het bestaande formulier.