Campagnes beheren

In het overzicht van de reeds aangemaakte mailings wordt van elke mailing afzonderlijk de naam, de opgegeven naam van de verzender, de aanmaakdatum, de startdatum, de huidige status, het aantal geadresseerden en het bereik getoond. Om een voorbeeld van de nieuwsbrief van een mailing te tonen, ga je met  de muiswijzer op de regel van betreffende mailing staan en klik je op de nu verschenen grijze knop met opschrift ‘Bekijk in browser’.

Annuleren van een campagne

Het annuleren van een campagne kan niet meer ongedaan worden. Wanneer je een campagne annuleert, is het niet meer mogelijk deze te versturen.

Statussen

Voor de status van een campagne gelden de volgende mogelijkheden:

• Voorbereiden

Je hebt (een deel van) de benodigde informatie opgegeven, maar de mailing is nog niet verstuurd. Klik op de naam van de mailing om gegevens te wijzigen en/of aan te vullen en om de mailing alsnog te versturen.

• Scheduled

Je hebt heeft de benodigde informatie opgegeven, je hebt geadresseerden opgegeven en je hebt de campagne gestart. Deze zal het ingeplande tijdstip verstuurd worden.
    Klik op de naam van de mailing om gegevens te wijzigen. Om de mailing te pauzeren klik je op de oranje knop met opschrift ‘Campagne pauzeren’.

• Campagne pauzeren

De status van de campagne verandert vervolgens naar ‘Paused’.
    Om de campagne te annuleren klik je op de rode knop met opschrift ‘Campagne annuleren’.

• Campagne annuleren

De status van de campagne verandert vervolgens naar ‘Cancelled’.

Let op! Het annuleren van een campagne kan niet meer ongedaan worden. Wanneer je een campagne annuleert, is het niet meer mogelijk deze te versturen.

• Gestart

Je hebt de benodigde informatie, geadresseerden opgegeven en je hebt de campagne gestart. De mailing is al aan een deel van de geadresseerden verstuurd, maar nog niet aan alle geadresseerden.
    Klik op de naam van de mailing om gegevens te wijzigen. Om de mailing te pauzeren klik je op de oranje knop met opschrift ‘Campagne pauzeren'.

• Paused

Je hebt de benodigde informatie, geadresseerden opgegeven en je hebt de campagne gestart. Het is mogelijk dat de nieuwsbrief aan een deel van de geadresseerden verstuurd is. Je hebt heeft gekozen om de campagne te pauzeren, waarna de nieuwsbrief niet meer verstuurd wordt naar openstaande geadresseerden.

Klik op de naam van de mailing om gegevens te wijzigen. Om de mailing weer te activeren klik je op de groene knop met opschrift ‘Resume campaign’.

• Resume campaign

De status van de campagne verandert vervolgens naar ‘Gestart’ of ‘Scheduled’, afhankelijk van de status voordat de campagne gepauzeerd werd.
    Om de campagne te annuleren klik je op de rode knop met opschrift ‘Campagne annuleren’.

Bereik

In het overzicht van de reeds aangemaakte mailing wordt het bereik van je campagnes in een grijs balkje getoond. Het balkje representeert honderd procent van de ontvangers. Het bereik van een campagne kent drie eigenschappen:

• Geopend

Het percentage ontvangers dat de mail geopend heeft wordt in groen weergegeven.

• Geklikt

Het percentage ontvanger dat op minimaal één link in de nieuwsbrief geklikt heeft wordt in blauw weergegeven.

• Afmeldingen

Het percentage ontvanger dat zich middels de nieuwsbrief afgemeld heeft voor het ontvangen ervan wordt in rood weergegeven.