Statistieken van een campagne weergeven

Wanneer er onder ‘Status’ van een mailing ‘Afgerond’ wordt weergegeven, worden er statistieken door betreffende mailing gegenereerd. Om de statistieken van een mailing weer te geven klik je in het overzicht van de reeds aangemaakt mailings op de naam van betreffende mailing. Vervolgens beland je op de pagina ‘Campagnestatistieken’ van betreffende mailing.

Onder het kopje ‘Campaign info’ tref je de algemene informatie van de mailing.

Onder het kopje ‘Algemene statistieken’ tref je de relevante statistieken van de mailing.

Afbeelding 1: voorbeeld van algemene statistieken

Hier wordt weergegeven welk percentage van de ontvangers de nieuwsbrief heeft geopend, welk percentage op minimaal één link heeft geklikt, welk percentage zich middels de nieuwsbrief heeft afgemeld voor het ontvangen ervan en welk percentage de nieuwsbrief niet heeft ontvangen. Het niet ontvangen van een nieuwsbrief door een ontvanger heeft doorgaans als reden een verkeerd opgegeven of ingevoerd e-mailadres, een volle inbox van de ontvanger of de opheffing van het e-mailadres van de ontvanger.

Onder het kopje ‘Statistieken per periode’ tref je een grafiek met de statistieken van de nieuwsbrief uitgezet tegen een tijdsperiode.

Afbeelding 2: voorbeeld van statistieken uitgezet tegen een tijdsperiode

Je kunt de eenheden van de tijdsperiode op de x-as wijzigen door in het dropdownmenu naast ‘Toon statistieken per:’ een andere tijdseenheid te kiezen.
Een groene lijn in de grafiek representeert het aantal geopende nieuwsbrieven. Een blauwe lijn representeert het aantal nieuwsbrieven waarin door de ontvanger op minimaal één link is geklikt. Een oranje lijn representeert het aantal nieuwsbrieven waarin door de ontvanger op de afmeldlink is geklikt.
Onder het kopje ‘Klikstatistieken’ tref je een overzicht van alle links in de nieuwsbrief waarop door ontvangers geklikt is, met daarnaast het aantal keer dat op betreffende link is geklikt.

Afbeelding 3: voorbeeld van klikstatistieken