Mailing

Importeren

Onder het tabblad ‘Importeren’ treft je de opties om relaties uit een CSV-bestand te importeren in de relatiedatabase.
Om een CSV-bestand met relaties te importeren klik je op de witte knop met opschrift ‘Bestand kiezen’.

Vervolgens wordt er een scherm geopend met een overzicht van de locaties en bestanden op je harde schijf. Navigeer naar de juiste locatie op je harde schijf. Selecteer het betreffende CSV-bestand en klik vervolgens op ‘Open’.
Klik vervolgens op de blauwe knop met opschrift ‘Importeren’.

Er wordt nu een scherm geopend waarin je opgeeft welk type inhoud elke kolom van het te importeren CSV- bestand bevat. Je kiest bij elke afzonderlijke kolom het juiste type inhoud. Wanneer een kolom niet geïmporteerd hoeft te worden, kies in het dropdownmenu van betreffende kolom voor de optie ‘Ignore this header’.

Beschrijving van de kolommen

Geef in de eerste rij van het CSV-bestand de beschrijvingen van de kolommen op, deze worden tijdens het importeren van een CSV-bestand namelijk getoond. Op deze manier zorg je ervoor dat tijdens het koppelen van het juiste type inhoud aan elke afzonderlijke kolom van een CSV-bestand het voor je duidelijker is om welke kolommen het gaat.

Klik op de grijze knop met opschrift ‘Importeren’ om verder te gaan.

Vervolgens wordt een scherm geopend met een overzicht van alle relaties uit het CSV-bestand. In dit overzicht heb je de mogelijkheid afzonderlijke relaties niet te importeren. Om een relatie uit het CSV- bestand niet te importeren, ga met je muiswijzer op de regel van betreffende relatie staan en klik op de nu verschenen grijze knop met opschrift ‘Don’t import’.

Klik rechtsonder op de groene knop met opschrift ‘Volgende’ om verder gaan.

Vervolgens wordt een scherm geopend waarin je de mogelijkheid heeft de te importeren relaties toe te voegen aan een reeds aangemaakte lijst, of deze toe te voegen aan een nieuwe lijst.

Wanneer een relatie in een CSV-bestand reeds aan een lijst gekoppeld is waarin de relaties geïmporteerd worden, worden de bestaande gegevens overschreven door de gegevens uit het CSV-bestand. Echter worden de inschrijvingsgegevens voor betreffende lijst van een relatie niet overschreven. Selecteer het vinkje voor ‘Alle relaties opnieuw inschrijven’ om alle relaties uit het te importeren CSV-bestand in te schrijven voor de lijst waarin de relaties geïmporteerd gaan worden, ook de relaties die zich hebben uitgeschreven voor betreffende lijst.

Klik op de blauwe knop met opschrift ‘Bewaren’ om de relaties uit het CSV-bestand te importeren naar de opgegeven lijst.