Relaties beheren

Om een relatie te zoeken in je lijst met relaties, voer je een zoekterm in in het veld naast ‘Zoeken’ boven de lijst met relaties. Druk vervolgens op ‘Enter’, waarna een selectie uit je lijst met relaties wordt getoond die voldoet aan de door jou opgegeven zoekterm.

Ga met de muiswijzer op de regel van betreffende relatie staan om de gegevens van een relatie te bewerken, en klik op de nu verschenen grijze knop met opschrift ‘Bewerken’.

Vervolgens beland je in het relatiebewerkingsscherm. Hier kun je de gegevens van de relatie wijzigen en/of aanvullen.

Nadat je een wijziging in de inhoud van een relatie hebt doorgevoerd, klik je op de grijze knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Je keert daarna weer terug naar het relatie-overzicht.

Relatiedetails bekijken

Om de details van een relatie te bekijken klik je in het relatie-overzicht op de naam van betreffende relatie. Het relatiedetailscherm wordt nu geopend.
Onder het kopje ‘Informatie’ tref je algemene informatie van de relatie.
Onder het kopje ‘Deze relatie is ingeschreven voor de volgende lijsten’ tref je een overzicht van de lijsten waarin betreffende relatie is opgenomen.
Onder het kopje ‘E-mails naar deze relatie’ tref je een overzicht van de meest recente verstuurde items naar de betreffende relatie.

Verwijderen van een relatie

Ga je met de muiswijzer op de regel van betreffende relatie staan om een relatie te verwijderen,  en klik op de nu verschenen rode knop met opschrift ‘Verwijderen’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je de relatie definitief wilt verwijderen.

Verwijderen van een relatie

Het verwijderen van een relatie kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Afbeelding 1: het scherm relatie verwijderen

Om meerdere relaties tegelijk te verwijderen selecteer je de vinkjes voor de namen van de betreffende relaties. Klik vervolgens onder het relatie-overzicht naast ‘Met geselecteerde’ op de rode knop met opschrift ‘Verwijderen’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je de relaties definitief wilt verwijderen.

Afbeelding 2: het scherm relaties verwijderen