Lijsten

Onder het tabblad ‘Lijsten’ tref je een overzicht van reeds aangemaakte lijsten.

Lijsten beheren
Ga met de muiswijzer op de regel van betreffende lijst staan om een lijst te verwijderen, en klik je op de nu verschenen rode knop met opschrift ‘Verwijderen’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je de lijst definitief wilt verwijderen.

Verwijderen van een lijst

Het verwijderen van een lijst kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Afbeelding 3: het scherm lijst verwijderen

Om de gegevens van een lijst te bewerken, gaat u met uw muiswijzer op de regel van betreffende lijst staan en klikt u op de nu verschenen grijze knop met opschrift ‘Bewerken’.

Vervolgens belandt u in het lijstbewerkingsscherm. Hier kunt u de gegevens van de lijst wijzigen en/of aanvullen.

Wanneer een bezoeker van uw website de mogelijkheid heeft om te kiezen op welke lijst hij/zij zich kan inschrijven, wordt de tekst getoond die u in het veld naast ‘Publieke naam’ invult. Daarnaast wordt deze naam getoond wanneer een gebruiker zich uitschrijft via een nieuwsbrief.
Om te voorkomen dat een bezoeker van uw website zich kan inschrijven op betreffende lijst, selecteert u het vinkje naast ‘Lijst verbergen’.
Wanneer u wilt dat bezoekers van specifieke websites in uw beheer zich in kunnen schrijven op betreffende lijst, selecteert u naast ‘Show only on these subsites’ de vinkjes naast betreffende websites.

Nadat u een wijziging in de inhoud van een relatie heeft doorgevoerd, klikt u op de grijze knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. U keert daarna weer terug naar het lijstoverzicht.

Wanneer u wilt dat bezoekers zich via geen enkele website in uw beheer in kunnen schrijven op een lijst, klikt u op het icoon  voor de betreffende lijst. Klik nogmaals op het icoon om de wijziging ongedaan te maken.

Naast de statistieken die op mailingniveau gegenereerd worden, worden er tevens statistieken op lijstniveau gegenereerd. Om de statistieken van een lijst weer te geven, gaat u met uw muiswijzer op de regel van betreffende lijst staan en klikt u op de nu verschenen blauwe knop met opschrift ‘Statistieken’. Vervolgens belandt u op de pagina ‘Lijststatistieken’ van betreffende lijst.

Onder het kopje ‘Algemene statistieken’ treft u de relevante statistieken van de mailing.

Afbeelding 4: voorbeeld van algemene statistieken

Hier wordt weergegeven welk percentage van de relaties in de lijst de nieuwsbrief heeft geopend, welk percentage op minimaal één link heeft geklikt, welk percentage zich middels de nieuwsbrief heeft afgemeld voor het ontvangen ervan en welk percentage de nieuwsbrief niet heeft ontvangen. Het niet ontvangen van een nieuwsbrief door een ontvanger heeft doorgaans als reden een verkeerd opgegeven of ingevoerd e- mailadres, een volle inbox van de ontvanger of de opheffing van het e-mailadres van de ontvanger.

Onder het kopje ‘Statistieken per periode’ treft u een grafiek met de statistieken van de lijst uitgezet tegen een tijdsperiode.

Afbeelding 5: voorbeeld van statistieken uitgezet tegen een periode

U kunt de eenheden van de tijdsperiode op de x-as wijzigen door in het dropdownmenu naast ‘Toon statistieken per:’ aan andere tijdseenheid te kiezen.
Een groene lijn in de grafiek representeert het aantal relaties dat een nieuwsbrief heeft geopend. Een blauwe lijn representeert het aantal relaties dat op minimaal één link in een nieuwsbrief heeft geklikt. Een oranje lijn representeert het aantal relaties dat op de afmeldlink in een nieuwsbrief heeft geklikt.

Lijstdetails beheren
Om te zien welke relaties aan een lijst gekoppeld zijn, klikt u in het lijstoverzicht op de naam van betreffende lijst. Het lijstdetailscherm wordt nu geopend. Hier treft u een overzicht van alle aan de betreffende lijst gekoppelde relaties.

Om een relatie uit de lijst te verwijderen, gaat u met uw muiswijzer op de regel van betreffende relatie staan en klikt u op de nu verschenen rode knop met opschrift ‘Verwijderen’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of u de relatie definitief van de lijst wilt verwijderen.

Verwijderen van een relatie van een lijst

Het verwijderen van een relatie van een lijst kan niet meer ongedaan worden gemaakt.

Afbeelding 6: het scherm: "relatie uit een lijst verwijderen."

Selecteer de vinkjes voor de namen van de betreffende relatie om meerdere relaties tegelijk van een lijst te verwijderen  Klik vervolgens onder het relatie-overzicht naast ‘Met geselecteerde’ op de rode knop met opschrift ‘Remove from list’.

Er opent nu een scherm waarin gevraagd wordt om een bevestiging of je de relaties definitief wilt verwijderen.

Afbeelding 7: het scherm: "relaties verwijderen."

Ga met de muiswijzer op de regel van betreffende relatie staan om een relatie uit de lijst te bewerken, en klik op de nu verschenen grijze knop met opschrift ‘Bewerken’.

Vervolgens beland je in het relatiebewerkingsscherm. Hier kun je de gegevens van de relatie wijzigen en/of aanvullen.

Nadat je een wijziging in de inhoud van een relatie heeft doorgevoerd, klik je op de grijze knop met opschrift ‘Bewaren’ om de wijzigingen op te slaan. Je keert daarna weer terug naar het relatie-overzicht.

Om één of meerderen bestaande relatie(s) toe te voegen aan een lijst, klik je in het lijstdetailscherm van betreffende lijst op de groene knop met opschrift ‘Add relations to list’.

Er wordt nu een pagina geopend waarop alle reeds toegevoegde relaties worden weergegeven. Selecteer het vinkje voor de naam van de relatie(s) die je aan de lijst wilt toevoegen. Klik vervolgens op de grijzen knop met opschrift ‘Gereed’ om de geselecteerde relatie(s) aan de lijst toe te voegen.

Om relaties die aan een lijst gekoppeld zijn te exporteren naar een CSV-bestand, klik je in het lijstdetailscherm van betreffende lijst op de grijze knop met opschrift ‘Exporteren’. Vervolgens beland je in het tabblad ‘Exporteren’.